Blog

Terrassen in Groningen

geplaatst op door

Sinds jaar en dag begeven stadjers en studenten zich bij mooi weer op de vele leuke terrasjes die de stad rijk is. Bij de geringste zonnestralen klinken buiten de gezellige zomergeluiden van rammelende glazen, geklets en geschuif met terrasstoelen. In Groningen kun je uitstekend een terrasje pakken: op elke hoek van de straat dient de mogelijkheid zich aan om - als je geluk hebt - in de zon een koud glas lekkers te nuttigen. Hier vind je een selectie van fijne terrassen in de stad.

lees het volledige artikel

Vier de zomer: festivals in Groningen

Er bestaat haast geen betere manier om de zomer te vieren dan dansend op een festival. Heerlijk in de buitenlucht mee deinzen op zomerse beats. De Groningse festivalagenda staat vol met activiteiten. Spring een gat in de lucht op het Springkussen Fest, geniet van een filmavondje onder de sterrenhemel tijdens Zienemaan & Sterren of luister de hele dag naar live muziek in de haven tijdens ReitdiepPOP. Op welke festivals ben jij deze zomer te vinden? 

lees het volledige artikel

Kamperen in Groningen

Nog geen vakantieplannen deze zomer? Jaarlijks trekken kampeerders en andere vakantiegangers massaal richting het zuiden. Je zou hierdoor haast vergeten dat het hoge noorden ook zeer de moeite waard is. Hier zetten we een aantal bijzondere campings en vakantiebestemmingen in de stad en provincie Groningen voor je op een rij. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is je tent, camper of caravan vakantieklaar maken en genieten van een fantastische kampeervakantie aan de Costa del Grun. 

lees het volledige artikel

Borgen: kastelen in Groningen

In Groningen worden kastelen 'borgen' genoemd. Borg is een verbastering van het woord "burg" of "burcht", waarmee in de middeleeuwen kastelen werden aangeduid. Deze borgen waren verdedigingstorens met dikke stenen muren waarachter eigenaren zich verschansten in tijden van oorlog. Later werden verschillende borgen, waar het niet aangenaam verblijven was, door hun welgestelde eigenaren omgebouwd tot comfortabel woonhuis. Er hebben zo'n 200 middeleeuwse borgen gestaan in Groningen, waarvan er nu nog 16 overgebleven zijn. Tot en met 12 november is de tentoonstelling 'Rijk in Groningen: Borgen en Stadspaleizen, 1600-1800' in het Groninger Museum te bewonderen. Voor ons dus een mooi moment om de pronkstukken van het Groninger landschap in kaart te brengen.

lees het volledige artikel

6 things to do in Waddenland

De regio Waddenland, in het Noorden van Groningen, loopt van Lauwersoog tot het kleinste buitendijkse zeehaventje van Nederland in Noordpolderzijl. Nationaal park Lauwersmeer vormt de westelijke begrenzing van het gebied. In het noorden wordt de regio begrensd door de Waddenzee, in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en in 2016 verkozen tot ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Het wordt de hoogste tijd om dit mooie stukje Nederland te ontdekken. Om je ontdekkingstocht extra succesvol te laten verlopen, hebben we een handige to-do list voor je samengesteld met 6 dingen die je echt eens moet doen als je in het Waddenland bent.

lees het volledige artikel

Leuke terrasjes in de provincie

Zodra de eerste zonnestraaltjes tevoorschijn komen, is ‘een terrasje pakken’ misschien wel de nummer één favoriete bezigheid van veel Nederlanders. In Groningen barst het van de gezellige terrasjes. Niet alleen in de stad, maar ook in de provincie is het met mooi weer heerlijk toeven op het terras. Laat ook eens de drukke stadsterrassen achter je, en trek de provincie in om heerlijk tot rust te komen. Ter inspiratie zetten we een paar leuke terrasjes op een rij. 

lees het volledige artikel

Ontdek de Groningse Wierden

Op maar weinig plekken is het DNA van Nederland zo duidelijk zichtbaar als in Groningen. Het huidige Groningse landschap dankt haar aanzicht namelijk aan de vele wierden. Dit zijn eeuwenoude kunstmatige heuvels van zoden en huisafval die bewoners meer dan duizend jaar lang beschermden tegen het wassende water. De Groningse wierden zijn daarmee de verre voorlopers van de Deltawerken en zijn nog altijd een bijzondere bezienswaardigheid in het noorden. Hier bespreken we een aantal wierden die niet mogen ontbreken tijdens jouw ontdekkingstocht door het Groninger landschap.

lees het volledige artikel

Deel deze pagina